Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökandet avslutas

Sökandet efter försvunne Åke Jonsson, 86 år, i Bräcke fortsätte på måndagen för att trappas ner mot kvällen.

Annons

Under eftermiddagen fattade räddningschef Hans Ängqvist och polischef Peter Moberg beslutet att sökandet skulle fortsätta fram till 17-tiden för att därefter avslutas, om inget avgörande tillkom som förändrar sökläget.
– Underlag från läkare och vår bedömning är att bortom den tiden är chansen att anträffa honom vid liv obefintlig, säger Hans Ängqvist.

Senaste nätterna har har det varit 8-10 minusgrader och Åke Jonsson har varit försvunnen i fyra dygn.

ENligt senaste uppgifterna var det vid 17.30-tiden i torsdags som den 87-årige Åke Jonsson senast sågs i Bräcke samhäll.Därefter har inga fynd gjorts och det har inte kommit in några nya iakttagelser.

På måndag förmiddag var läget det här:

– Vi har gjort bedömningen att chanserna att han lever fortfarande finns. Vi gör nya bedömningar under dagen men vi börjar närma oss en yttre gräns för hur länge der är möjligt att söka, säger räddningsledaren Hans Ängquist.

Under måndagen var det fortsatt stort sökpådrag. Ett 20-tal poliser, ett 30-tal personer från hemvärnet samt personer från organisationen Missing People deltog i sökandet.

– Vi har fått hjälp med hundresurser från Dalarna och Västerbotten, säger Hans Ängquist.

De har sökt mycket i Bräcke och närliggande terräng. Helikopter har tidigare gjort ytsökning och militären har åkt motorcykel efter vägar och kraftledningar.

Helikoptern var i luften även under måndagen.