Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SOHN "Tremors"

(4AD/Playground)
Bästa låt: "Artifice"

Annons

Den ensamma ljudekvilibristen som sitter hemma på kammaren - i det här fallet märkligt nog i utkanten av Wien - och skapar atmosfärisk electronica är en allt populärare musikgenre. Brittiska Sohn kvalar in i ungefär samma liga som James Blake och Drakes vapendragare The Weeknd.

Sparsmakat, atmosfäriskt och så vemodigt att en regnig svensk höstdag förefaller ljus och pigg i jämförelse (Sohn är berömd för textraden "I died a week ago" i låten "The wheel").

Men det här är så himla begåvat och smart uttänkt att man gärna vill dela hans vemodighet i elva låtar. Sohn är dessutom en eftertraktad producent och man förstår varför. Han använder verkligen alla färger i paletten, alla knep i verktygslådan för att skapa en ljudbild som känns väldigt fräsch och nyskapande. Det här är riktigt bra.