Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SOHN "Tremors"

(4AD/Playground)
Bästa låt: "Artifice"

Den ensamma ljudekvilibristen som sitter hemma på kammaren - i det här fallet märkligt nog i utkanten av Wien - och skapar atmosfärisk electronica är en allt populärare musikgenre. Brittiska Sohn kvalar in i ungefär samma liga som James Blake och Drakes vapendragare The Weeknd.

Sparsmakat, atmosfäriskt och så vemodigt att en regnig svensk höstdag förefaller ljus och pigg i jämförelse (Sohn är berömd för textraden "I died a week ago" i låten "The wheel").

Men det här är så himla begåvat och smart uttänkt att man gärna vill dela hans vemodighet i elva låtar. Sohn är dessutom en eftertraktad producent och man förstår varför. Han använder verkligen alla färger i paletten, alla knep i verktygslådan för att skapa en ljudbild som känns väldigt fräsch och nyskapande. Det här är riktigt bra.