Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia vill bli vår nästa stjärna

Blir Sofia Forslund från Frösön nästa stjärna som tänds på artisthimlen? I dag sjunger hon om en finalplats i musiktävlingen The next big thing.

Annons

Tävlingen The next big thing, där omröstningen skett på webben, beskrivs som den största talangtävlingen i landet efter tv-programmen Idol och Talang. 1000 hoppfulla deltagare har blivit 12. Nu ska de bli fem. Semifinalen äger rum i kungsträdgården i Stockholm. Sofia som slitit med en envis halsinfektion har varit hemma några dagar från skolan i veckan för att vila inför utmaningen. Men särskilt nervös är hon egentligen inte, åtminstone inte ännu.

– Jag har sovit bra hela veckan. Men jag vet att jag kommer att bli nervös precis innan jag går upp på scenen, säger Sofia som har sjungit hela sitt liv.

Första gången hon underhöll en publik var hon bara sju år. I femte klass ställde hon upp i en karaoketävling i Badhusparken och vann. Sedan dess har hon deltagit i många olika tävlingar som Stjärnskott och Popcorn. I den sistnämnda mötte hon bland andra Alice Svensson och Erika Selin kända från Idol. Men trots att hon slog Erika Selin vid tillfället är ett forum som Idol ingenting för Sofia.

– Nej, usch. Skulle man vinna där får man bara en stämpel som Idol-Sofia. Det måste gå att lyckas ändå. Jag vill bli rik, flytta utomlands, köpa hus och få sjunga så klart.

Förebilderna är alla kvinnor med starka röstresurser som Christina Aguilera, Celine Dion och Whitney Houston. I dag sjunger Sofia antingen Beyoncés poplåt ”If I were a boy” eller Helen Sjöholms ”Gabriellas sång”, två populära covers som också kräver sin sångerska. Några egna låtar har det inte blivit än så länge.

– Nej, jag har för dålig fantasi. Det blir mest att man härmar andra låtar tycker jag, säger Sofia, som snart syns som sångerska i dansbandet King Edwards, från Sveg, där pappa Thord Forslund spelar trummor.