Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia Lekselius

Vi har förlorat en vän och klubbmedlem. En frisk fläkt och en duktig orienterare.

Sofias mamma, pappa och syskon höll tidigt på med sporten och Fia följde med, först i ÖSK och från 1984 i ÖOK. Hon fanns med i klubbens ungdomsgrupp och senare i den jämtländska juniorsatsning, som kom till efter O-ringen 1989. Det innebar många träningar, läger, resor och tävlingar, som lämnat minnen av Sofia hos alla som deltog. Hon var ofta sen, kom barfota med skor och strumpor i händerna just innan bussen skulle gå, eller efter att den gått.

Glad och öppen skaffade hon många vänner i orienteringssverige. Principfast och målmedveten nådde hon framgångar. Hon kom in på orienteringsgymnasium och 1992 tog hon medalj på junior-SM.

En lång period var Järfälla OK hennes hemmaklubb och där finns också många vänner, alla med egna fina minnen av Sofia.

Förutom att orientera gjorde Fia inhopp i multisportvärlden och vann bland annat FEM i Åre med Annika Billstam.

Efter att Sofia med familj flyttat hem till Östersund, började en ny era. Idrotten var inte längre det viktigaste, men en seger vid O-ringen Örebro blev det och vid de flesta DM sopade hon banan med konkurrenterna. Hösten efter segern i Örebro blev Sofia sjuk, men vid denna sommars DM-tävlingar var hon med, tog medalj och vi tror alla att nu springer hon i från sjukdomen.

Nu delar vi sorgen med er Ola, Mira-Märta, Siri-Li, Jim, Eva-Märta, Sara och Mattias.

Östersunds orienteringsklubb