Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia från Frösön vann musiktävling

Sofia Forslund, 16 år från Frösön, vann en deltävling av The next big thing som avgjordes på Expo Norr på söndagseftermiddagen.

– Det känns jättebra! säger Sofia som vann med låten "Gabriellas sång".

Sofia Forslund sjunger mycket lugna ballader och hämtar inspiration från artister som Celine Dion och Beyonce. Hon hoppas kunna fortsätta med musik och tar alla chanser att uppträda och sprida sin musik.

The next big thing beskrivs som Sveriges största musiktävling. 1 000 artister är med och tävlar om platser till finalen i Kungsträdgården i Stockholm 10-11 september. Vem som helst kan rösta på artisterna på tävlingens hemsida. Deltävlingar genomförs under sommaren på festivaler och mässor runt om i landet. I söndagens tävling på Expo Norr deltog artister från Jämtlands- och Västernorrlands län.

Förutom Sofia Forslund deltog ytterligare en jämtlänning, Jesper Tingsborg, 15 år från Bräcke. Han tävlade med låten "Chariot".

– Det gick bra men det var hård konkurrens, säger han om tävlingen.