Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södra Berg allvarligt hotat

Svar på Torsten Medalens debattartikel: Medalen (C) delar ut besk kritik efter den gångna mandatperiodens skolpolitiska cirkus.

Annons

Han borde ta sig en titt på sitt eget partis agerande.

Medalen har rätt i att kommunens verksamhetsnämnd år 2007 fick i uppdrag att se över skolstrukturen. Av översynen framgick att häften av kommunens skolyta fanns i Svenstavik, trots att en betydligt mindre andel av barnen fanns i området. Detta faktum begravdes snabbt och diskuterades aldrig i den verksamhetsnämnd som Medalen ansvarat för trots att det fanns ett avtal mellan partierna, inklusive C om att ej lägga ner skolor under mandatperioden.

Medalen har också rätt i att en extern skolutredare välkomnades av många, till exempel de fackliga organisationerna. Men när utredningen lades fram visade den så allvarliga brister att den underkändes av i princip samtliga remissinstanser. I utredningsmaterialet vantolkades bland annat skolverksinspektioner till de mindre skolornas nackdel, där framfördes hemkokta och felaktiga teorier om problem med åldersintegrerad undervisning. Förslaget blev i stället en massiv avveckling av mindre skolor, helt i Medalens smak.

Detta har skapat ett förakt mot hur man hanterar viktiga samhällsfrågor i kommunen. Att Medalen kallar den efterföljande debatten för ”vulgär” bara understryker hans oförmåga att ta till sig andras argument.

Kommunens södra delar är nu allvarligt hotade. Utan skola och annan service utarmas området. Vår uppmaning till kommunmedborgare blir att

rösta för en politik som vill försöka lyfta hela kommunen framåt.

Knut Östman, ordf för Miljöpartiet i Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel