Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertälje irriterade vinnare

Annons


Södertälje tog en välförtjänt seger, 5–4, hemma mot Linköping.

Men bara efter förlängning – något som retade SSK-tränaren Stefan Nyman.

Södertälje var det bättre laget sett över hela matchen, och även om gästerna stundtals tryckte på hårt svarade SSK med ett stabilt och hårt jobbande försvar som inte bjöd på något.

Dödlig effektivitet var vad som höll Linköping kvar i matchen. SSK ledde med både 3–1 och 4–2, men Linköping kom ikapp.

Kvitteringen till 4–4 kom genom Niklas Persson med bara 33 sekunder kvar av matchen. Linköping satsade framåt med sex man på isen och med hjälp av att Södertälje fått en tveksam utvisning mot sig som gav gästerna power play.

Hela SSK-båset exploderade av ilska över domslutet.

-Den kändes väldigt, väldigt tuff i det läget av matchen. Men vi visade enorm moral när vi orkade komma tillbaka i förlängningen, säger Södertäljes assisterande tränare Stefan Nyman.

Det såg ut som att Linus Klasen skulle bli matchhjälte efter att ha gjort 4–2 – en backhand i krysset ur snäv vinkel – med 13 minuter kvar.

Men i stället fick Dragan Umicevic bli hjälte. 24-åringen hade gjort 2–1 i ett friläge i andra perioden, och efter att SSK tryckt på hårt i power play i förlängningen fick Umicevic chansen.

Han fick klart skottläge framför målvakten Jonas Fransson, och dundrade dit 5–4-målet.

-Skönt att vi vann när vi spelade bra. Vi skulle ha utnyttjat chanserna bättre tidigare i matchen, men det viktigaste var att vi arbetade för varandra under hela matchen. Surt bara att vi inte får tre poäng, säger Stefan Nyman.

Linköping började matchen klart bäst med stenhård press som ställde hemmalaget helt. Gästerna fick också ledningsmålet efter åtta minuter, men slog sedan av på takten.

Södertälje vann skotten med hela 45–22.

-Jag är väldigt missnöjd och besviken. Vi hade en plan som fungerade perfekt de första tio minuterna men sedan fullföljde vi inte planen. Det var många spelare som inte gjorde sitt jobb, säger Linköpings tränare Slavomir Lener.

Mer läsning

Annons