Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertälje bröt förlustsvit

Annons


Djurgården inledde Södertäljes sex matcher långa förlustsvit. På tisdagen satte Södertälje punkt för sviten genom att bortabesegra just Djurgården med 5–3.

Det var inte så att Södertälje var så mycket bättre än Djurgården, men gästerna var klart effektivare och gjorde mål på vart femte skott. Hemmalaget hjälpte dock till genom att slarva i offensiv zon och Stefan Ridderwall i Djurgårdskassen får delvis ta på sig tre av sina fyra insläppta mål.

Spel i numerärt över- och underläge spelade också en avgörande faktor, liksom i senaste länsderbyt. Djurgården lyckades först i femte power play-möjligheten överlista Pontus Sjögren i SSK-målet medan Södertälje gjorde mål både med en man mer på isen tidigt i matchen och en man mindre, 1–0 som tog laget in i matchen efter inledande Djurgårdsdominans.

-Oerhört skönt att få en vinst, vi har inte haft en så kul svit, sade SSK-tränaren Stefan Nyman efter matchen.

-Vi har varit nära många gånger men inte tagit oss över tröskeln. I dag ser det kanske ut som om vi får några lätta mål men det finns inga lätta mål, hårt jobb ligger alltid bakom.

En lite ovan målskytt, slovaken Martin Cibak – tre mål på hela förra säsongen – banade med sina inledande två mål (efter sju minuter och med en sekund kvar av första perioden) väg för måltjuven André Benoit. Kanadensaren var framme på returen på Linus Klasens skott i början av andra perioden och satte sedan femman tio minuter senare genom att sno åt sig pucken mitt i ett Djurgårdsanfall.

Kanadensaren var naturligtvis glad över sina första elitseriemål (dessutom tre assist) men inte oroad över att det tog 15 matcher innan det lossnade.

-Sådan är hockeyn. Ibland går de in, ibland inte. I dag var hela laget bättre än vi varit tidigare och då är det lättare för mig.

Mer läsning

Annons