Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderling till final

Annons
Robin Söderling har förlorat samtliga tre finaler hittills i år. I ATP-finalen i Lyon hoppas svensken på fjärde gången gillt.

-Det skulle sitta bra med en seger så här i slutet av året, säger han till TT.
Robin Söderling besegrade svårspelade fransmannen Gilles Simon med 2–1 i set. Han förlorade första med 5–7 men vann de två övriga seten med 6–3, 6–3.

-Det var en lite seg match men jag visste att det skulle bli tufft. Simon har väldigt bra returer och man får ingenting gratis, det gäller att ligga på hela tiden och det kändes som jag varit lite tyngre i slutet, säger en mycket nöjd Robin Söderling.

Simon bröt Söderling vid ställningen 5–5 i första set och kunde sedan vinna med 7–5.

-Det servegamet var egentligen det enda dåliga i hela matchen, samtidigt spelade Simon riktigt bra på ett par bollar.

Men Söderling ruskade snabbt av sig setförlusten. Fortsatte med sina tunga servar och lyckades bryta Simon i båda seten.

-Jag hade inte lika många ess (20) som mot Roddick i fredags men samtidigt var det inte så lätt mot Simon, han brukar returnera det mesta.

I söndagens final väntar fransmannen Julien Benneteau som i semi slog landsmannen Jo-Wilfried Tsonga med 2–0.

-Det spelar inte så stor roll vem det blev. Jag har 1–0 mot Tsonga och 1–1 mot Benneteau i år. Jag vann i Cincinnati men förlorade i Paris. Det gäller bara att fortsätta som jag gjort den här veckan.

En seger skulle innebära att Söderling avancerar ett par placeringar på världsrankingen.

-Det spelar inte så stor roll någon placering hit eller dit. Det viktigaste är att vinna för det är titlarna man kommer att minnas när man lägger av. Och här i Lyon tog jag ju min första seger i karriären 2004.

Mer läsning

Annons