Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderling klar för semifinal

Annons
Semifinalplatsen ordnade Robin Söderling utan några problem.

Vägen till finalen ser också ut att bli lättare förväntat.

I stället för Mario Ancic väntar japanen Kei Nishikori för Söderling i lördagens semifinal.
Senast en svensk vann en turnering på ATP-touren var oktober 2005 (Thomas Johansson). Nu är Robin Söderling bara två matcher från att bryta den långa sviten och ta hem sin första titel sedan våren 2005.

Fredagens kvartsfinalvinst mot Rainer Schüttler (6–2, 7–5) var hans mest övertygande insats hittills i turneringen.

Söderling inledde omedelbart med att bryta tyskens serve. Hans egna servande var också tillräckligt bra för att bara bjuda tysken på en enda breakboll i hela matchen.

-Känslan var lite bättre än tidigare, samtidigt som jag så klart kan spela ännu bättre. Jag har inte den riktiga tajmningen men nu är det bara två matcher kvar, det gäller att kunna koncentrera sig.

Det stora testet var egentligen tänkt att komma mot andraseedade Mario Ancic. Kroaten med sin kraftfulla serve är en utmärkt inomhusspelare och var en av favoriterna tillsammans med Söderling inför turneringen.

Det höll dock bara fram till fredagen för Ancic. Hela veckan har han plågats av förkylning inför fredagens match mot Kei Nishikori fick han kasta in handduken.

-Han hade feber i går kväll och det fanns ingen möjlighet till spel, säger hans svenske tränare Fredrik Rosengren till TT.

Därför fick Ancic lämna walkover till sin motståndare, Kei Nishikori, och Söderling en enklare väg till finalen. Japanen Nishikori, rankad 77:a i världen, slog igenom i år när han överraskande som kvalspelare vann turneringen i Delray Beach.

Efter det har han dock inte gjort några större resultat och även om 18-åringen ses som en stor talang har han självklart inte den rutin – eller det spel – som Ancic, tidigare topp 10-spelare kan uppvisa.

-Spelar jag så här tror jag att jag kan ha en bra chans mot honom, sade Söderling.

-Mot Mario kan du spela jättebra men ändå förlora. Det blir så små marginaler mot en sådan. Mot Nishikori känns det som att man får vara med och spela och det är lite upp till mig själv.

-Det är inte en spelare som spelar sjukt bra tennis och han kommer att ha svårt i mina servegame.

Det stora hotet mot en svensk seger är i stället David Nalbandian som möter finländaren Jarkko Nieminen i den andra semifinalen. Nalbandian har imponerat i turneringen och blir storfavorit mot Nieminen.

Mer läsning

Annons