Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhielm etta i fristilspremiären

Det blev överraskande Tiio Söderhielm, Åsarna, som vann herrarnas fristilslopp över 15 kilometer i Bruksvallarna på lördagen.
– Det här var bland de bästa loppen jag gjort, sade han efter skrällsegern.

Annons

– Jag gjorde ett testlopp i förra veckan som var i klass med det här, så jag hade det på känn. Inte att jag skulle vinna, men att det skulle gå bra, sade han till SVT efter loppet.

Den 29-årige Söderhielm, som är uppvuxen i Funäsdalen och van att köra i Bruksvallarna, var snabbast i mål, 5,3 sekunder före tvåan Calle Halfvarsson.

– Jag har hållit jämnt genom hela loppet, vilket jag tror är bra på den här banan, sade Söderhielm om åkningen.

Fransmannen Jean-Marc Gaillard blev trea, och Daniel Richardsson stod för en ny bra insats och blev fyra.

I damloppet blev det ingen skräll alls, Charlotte Kalla vann på favoritdistansen 10 kilometer fristil i överlägsen stil.

Kalla var 58,5 sekunder före tvåan Britta Johansson Norgren.

– Det var jättekul att köra skejt i dag. Det kändes som om jag kunde disponera krafterna bra under hela loppet, sade Kalla till SVT Sport.

– Jag tycker att jag har fått ett fint formbesked både i dag och i går, och jag hoppas jag får ett par lugna dagar nu fram till Kuusamo.

Coraline Hugue från Frankrike blev trea och Anna Haag fyra. Haag var 1.22,6 efter Kalla i mål.