Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnsduo förgyller Ås Masters

Två eliseriespelande söderhamnare, varav en med VM-meriter, förgyller helgens Ås Masters.

Hampus Nordberg och Viktor Brodd gick som väntat till final i herrar elit.

Annons

Nordberg och Brodd – båda två viktiga kuggar i Söderhamns lag i pingisligan – är helgens särklassiga profiler i Jämtkrafthallen.

De två tillhör toppskiktet i Sverige och hade i fjol mycket bra statistisk i pingisligan. Nordberg var tia med 18–12 i matchkvot, medan Brodd hade 11–9 på 19:e plats.

Hampus Nordberg fick faktiskt något av ett genombrott i fjol och blev till och med uttagen till Sveriges A-landslag till VM.

Som väntat gick de båda söderhamnarna till final i Ås Masters. I semifinal slog de Åsduon Anton Hemlin respektive Carelyn Cordero med 3–0 i set.

I finalen var Nordberg den något bättre och han kunde vinna med 3–1 i set.

Ås tog två segrar under inledningsdagen där nämnda Carelyn Corderosom väntat vann DJ20

Ås Masters avgörs för femte året i följd och tävlingen är säsongens högst rankade i Jämtland. Det är en så kallad A-tävling med nivå 1 för huvuddelen av klassserna.

– Vi har lite färre deltagare i år. Det är främst i de äldre klassserna som vi tappat, från 17 år och uppåt, berättar tävlingsledare Mikael Helander.

Ni har 39 spelare anmälda från Ås – är du nöjd med det?

– Ja, det är en ganska bra siffra. De flesta av våra spelare återfinns i yngre klasser, men vi har även ganska många spelare i damjuniorer.

Ås Masters är också den riktiga starten på årets säsong i länet. Att det är Ås IF som skjuter startskottet är helt logiskt.

Klubben är helt outstanding i länet vad gäller både bredd och elit och en av de största klubbarna även i Norrland just nu.

– Det är i alla fall roligt att ÖGIF fått sån fart på sin verksamhet. De var en storklubb förut och deras frammarsch gynnar alla, även oss, avslutar Mikael Helander.