Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialnämndens ordförande i Åre avgår

Anna-Lisa Hoflén (C) lämnar sitt uppdrag som ordförande i Åre kommuns sociala nämnd. Anledningen är att hon inte får livspusslet att gå ihop.

Annons

Anna-Lisa Hoflén tog över som socialnämndsordförande förra hösten efter Daniel Danielsson (C) som då blev kommunalråd. Nu meddelar hon i ett pressmeddelande att hon lämnar uppdraget i slutet av oktober. Skälet är att det tar för mycket tid:

"Jag får inte livspusslet att fungera med 40 procents arvodering som socialnämndens ordförande, 60 procent som arkivföreståndare i Östersunds kommun och mina barn. Förtroendeuppdraget tar upp en stor del av min tid samt att jag ska vara tillgänglig dygnet runt."

Hoflén avsäger sig också flera av sina övriga förtroendeuppdrag, däribland i krisledningsnämnden, i gemensamma nämnden och i sociala samrådsgruppen, men hon sitter kvar som ledamot i kommunfullmäktige, nämndeman i tingsrätten och i samordningsförbundet.

Ersättare efter Hoflén kommer att utses av Åres kommunfullmäktige den 18 september.