Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna vill behålla skolorna i Fjällsjö

Socialdemokraterna kan komma att rädda högstadierna i Backe och Hoting om de får stöd för sitt budgetförslag på onsdag.

På onsdag ska kommunfullmäktige fastställa budgetramarna för nästa år. Alliansen vill att högstadiet i Backe flyttas till Hoting. Detta ställer inte socialdemokraterna upp på utan föreslår i sin budget att samtliga skolor blir kvar. Däremot vill man slå ihop rektorsområdena:

– Vi tror att det är lättare att hitta samordningsvinster och samverkanslösningar om vi har en gemensam rektor för Backe och Hoting, säger Lena Johansson (S). Alla tre skolorna bör vara kvar, åtminstone till år 2013 då elevantalet minskar drastiskt.

Hon berättar att man undersöker möjligheten att med hjälp av EU-medel starta ett projekt kring detta för att hitta utvecklingspotentialer för skolan i glesbygden.

Socialdemokraterna föreslår också att förskolan får en egen rektor. Lena Johansson, som är vice ordförande i Barn-, Kultur- och Utbildningsnämnden, anser att förskolan ofta kommer på sidan om:

– Vid våra möten, och vid våra rektorsträffar, så hinner vi inte riktigt med förskolan. Rektorerna har fullt upp med problemen inom grundskolan. Därför tror vi att en egen förskolerektor inom kommunen vore en bra lösning. En sak som förskolepersonal ofta efterlyser är möjlighet till planering, att kunna ha planeringsdagar ett par gånger per år.

Budgetramarna tas på onsdag, och det har tidigare hänt att socialdemokraternas förslag har vunnit majoritet i fullmäktige, fastän de är i opposition.