Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna: Viktigaste frågan är befolkningsökning

1. Befolkningsökning krävs för att få mer resurser till basverksamheter och utveckling av Härjedalen.

2. Vi måste hela tiden arbeta aktivt för att få ha kvar ett flyg i Härjedalen. Det finns möjligheter att effektivisera samarbetet med andra aktörer, bussbolag, destinationsbolag för att utveckla nuvarande flygplats.

3. Vi behöver fler poliser i kommunen. Vi måste jobba på två olika fronter. Det ena är att jobba med förebyggande åtgärder som ungdomsverksamhet, utbildningsverksamhet och social verksamhet i samarbete med polisen. Vi kommer också att jobba aktivt för att få de resurser som polisledningen i Härjedalen anser sig behöva.

4. Satsa på grundskolan så att fler väljer att studera på gymnasiet. Utveckla innehållet i gymnasieutbudet, utveckla bostadssituationen för elever och samarbeta med näringslivet.

5. Solidaritet och alla människors lika värde gäller. Kommunen ska solidariskt ta sitt ansvar. Det här är ett utmärkt tillfälle att visa solidaritet och försörja Härjedalen med de personella resurser som behövs i framtiden.

6. Fortsätta utbyggnaden av fiber i hela kommunen. Betrakta tillgången till nät som infrastruktur, som en nödvändighet precis som vägar och el.