Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialdemokraterna summerade mandatperioden

På tisdagen bjöd Socialdemokraterna i Östersund in till pressträff vid byggarbetsplatsen för Lövsta nya förskola. En sak de är särskilt nöjda med under den senaste mandatperioden är att ha skapat 800 nya förskoleplatser. Men på andra områden kunde de ha gjort mer.

På pressträffen berättade Socialdemokraterna bland annat vad de ansåg sig ha åstadkommit under de senaste fyra åren. Ett område som har varit prioriterat är barnomsorgen, som har byggts ut till följd av att allt fler barn föds i kommunen.

Pressträffen hölls vid Lövsta nya förskola där maskiner just nu arbetar för fullt. Förskolan ska vara klar 2012 och kommer att rymma åtta avdelningar. Socialdemokraterna är nöjda med att kunna erbjuda förskoleplats till alla som behöver.

– Vi klarar garantin på fyra månader. Det finns ingen i Östersund som inte får en förskoleplats, även om alla kanske inte får i exakt det område man vill, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Björn Sandahl.

Han jämför med situationen i Stockholm där barn och föräldrar kan ha en timmes resväg till förskolan.

– Trots tuffa tider har vi skjutit till 140 miljoner kronor till barnomsorgen, säger kommunalrådet Katarina Nyberg Finn.

• Finns det något område ni inte är nöjda med under de senaste fyra åren?

– Jag hade trott att fler hyreslägenheter skulle stå färdiga. Och det var synd att vi inte fick fängelsebygget, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson.

– Att vi har en så hög ungdomsarbetslöshet är oroande, säger Katarina Nyberg Finn.