Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snygg uppvisning i blues

Patrick Sweany känner sig välsignad över att han musik kan förena världen. Den här kvällen, när det bjuds på en snygg uppvisning i blues – är det många som instämmer.

40-årige Patrick Sweany är ute på sin första Skandinavienturné med sitt band. Han är glad för vad han har sett och hur han och bandet har blivit bemötta på turnén. Det visar han gång under kvällen på Gamla Teatern.

Ohiofödde Patrick Sweany bor numera i Nashville, "Music City", och det är just kärleken till musiken som är framträdande hos honom.

"Jag känner mig välsignad att jag har musiken och får dela med mig av den över hela världen. Nu är jag långt hemifrån, men jag är här med er och har fantastiskt roligt", säger han i ett mellansnack.

Patrick Sweany är på strålande humör, något som alltid brukar smitta av sig på en musikers prestation på scenen. Han är en skicklig gitarrist och har ett tajt band i ryggen. Ibland blir det lite för skickligt, men påfallande ofta är det svängigt och själfullt.

Allra mest själ är det i "Terrible Years", som handlar om när han genomled en tuff tid, något som vi alla gör men som det gäller att jobba sig igenom. Riktigt snyggt blir det när han glider över i Temptations klassiker "Just my imagination".

State Of Mud är en nybildad konstellation som faktiskt gör scendebut den här kvällen, men musikerna har massor med rutin. Frontmannen Björn Gidlund och pianisten Erika Andersson uppträdde tillsammans på Gamla Teaterns scen för ett år sedan. Då som trubadurer, nu som ett bluesrockband som bitvis gungar väldigt bra.

Thilda Persson and The Mockingbird är en duo som beskrivs som "ett råämne" av arrangerande IF Popgeni och den beskrivningen passar bra. Duon har stor potential och bjuder på finstämd musik som av Thilda Persson själv beskrivs som "mer glesbygd än blues".