Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snus i fickan blev dyrt

En 45-årig man har dömts för att han ha tagit två snusdosor i en matbutik. Mannen hävdar att det var ett misstag men han undgår inte böter.

Enligt domen är det utrett att mannen varit i butiken för att handla. När han lämnat butiken blev han uppringd av butikschefen som upptäckt att mannen tagit två snusdosor utan att betala för dem.

45-åringen berättar att han var i butiken för att handla åt en annan person. Han ville inte riskera att glömma att köpa tobaksvaror som den han handlade åt ville ha, så han gick och tog snuset direkt han kom in. Sedan gick han runt för att plocka åt sig det andra han skulle ha. Han handlade mycket och hade två bananlådor med sig som han packade i. En dosa lade han i en låda och två i sin ficka för de skulle han själv ha. Först när han blev uppringd av butikschefen insåg han att han glömt betala snusdosorna.

Han erbjöd sig direkt komma tillbaka och betala men säger att han fick beskedet att det inte var någon brådska och att han kunde komma en annan gång.

Enligt butikschefen tog mannen tre dosor och lade i lådan och när han kom till kassan igen tog han ytterligare två och stoppade i sin ficka. Men enligt kassakvittot betalade han bara för tre dosor.

Tingsrättens ser mannens förklaring som en efterhandskonstruktion.

45-åringen döms att betala 15 00 kronor i dagsböter för snatteri.