Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snögarantin är ingen garanti, endast en ambition

På Östersund kommuns hemsida står det "som resultat av projektet har Östersund nu målsättningen att ha snögaranti på skidstadion från den 1 november". Karin Thomasson (MP) menar att det är en ambition att öppna från 1 november.

Konstsnöspåret på skidstadion började dras 2007. Från de första två säsongerna finns ingen uppgift när spåret öppnade. 2009-2011 öppnade spåren 1 november. 2012 och i år, 2013, öppnades spåren inte den 1 november.

Nu har ett politiskt beslut tagits att det ska byggas en till snöuppläggningsplats till sommaren 2014. Detta innebär att mer snö kan lagras och inför säsongen 2015/2016 ska det finnas mer snö till konstsnöspåren.

Karin Thomasson (MP) är ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Östersund. På hemsidan står det "målsättning att ha snögaranti".

– Ja, det är en ambition, någon gång har vi lyckats och någon gång har vi inte lyckats.

Kommer det att finnas en garanti när den nya snöuppläggningsplatsen byggts?

– Då kommer vi kunna ha en garanti, med ambitionen från 1 november.

Just ordet garanti, kan inte det vilseleda människor?

– Vi har aldrig beslutat om någon garanti, vi har ambitionen. Vi kan garantera tidig snö i världscupsammanhang. Men att vi ska ha en garanti från ett visst datum, det har vi aldrig beslutat. Vi har sparat snö i första hand till världscupen.

Kommer ni kunna garantera snö från säsongen 2015/2016?

– Ja, då hoppas jag att vi kan säga ett datum, 1 november till exempel.

Är det inte olyckligt att man använder ordet garanti? För garanti i vanlig bemärkelse betyder att man kanske får någon form av ersättning om villkoren inte uppfylls.

– Ja precis. Det är därför vi aldrig tagit ett beslut om att vi ska ha en garanti. Det vi garanterar är tidig snö till världscuppremiären.

På hemsidan står det: "som resultat av projektet har Östersund nu målsättningen att ha snögaranti på skidstadion från den 1 november."

– Ja, då kan man tolka det som att vi har målsättningen att ha en garanti så småningom eller att man har det från den dagen det skrevs.

– Målsättningen är att man har ett mål om att så småningom ha en garanti. Man kan ju missförstå det då. Ja, kanske ska man ändra formuleringen.