Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöbrist oroar inför Arctic Cat Cup

Ett tokhett startfält väntar i Arctic Cat Cup den 10 och 11 januari.

Men snöbristen är ett orosmoment.

– Det är inte optimalt just nu, säger Roger Strandberg, pressansvarig.

När Sporten talade med tävlingens pressansvarige Johan Strandberg dagen före julafton, så var det drygt en decimeter snö uppe på Gräfsåsen. Men de senaste dagarnas mildväder har tunnat ut snötäcket ännu mer.

– Helst hade vi velat stränga upp banan innan jul, men det kom inte så mycket snö som vi hade väntat oss. Tyvärr kan vi inte göra någonting åt vädret. Vi får hoppas på att det blir kallt, och att det kommer snö innan tävlingen. Det är ingen panik ännu, säger han.

Har ni möjlighet att använda er av snökanoner?

– En snökanon skulle vi inte ha några problem att få hit. Däremot har vi inget vatten för att göra konstsnö här uppe, så det skulle bli väldigt stökigt.

Arrangörerna har planerat att bära in snön och göra i ordning banan på torsdagen, två dagar innan tävlingarna startar.

– Det går att lösa med att frakta hit snö, men det går både fortare och är billigare om vi får natursnö. I grund och botten handlar det om att få en så optimal bana som möjligt för förarna.

Vädret är å andra sidan det enda som stör arrangörerna. Startfältet är ruggigt starkt och innehåller bland annat den regerande VM-guldmedaljören Adam Renheim. Den tvåfaldiga världsmästaren Emil Öhman, som de senaste två åren tävlat i USA, finns också på plats.

Båda tävlar i Pro Open-fältet, där vi från lokalt håll kan hoppas på Marcus Johansson och Marcus Ogemar.

– Startfältet är oerhört starkt, och vi har också många bra förare från Norge och Finland. Det finns alla förutsättningar för en kanonhelg, säger Roger Strandberg.

Har det varit ett hårt anmälningstryck?

– Absolut. Pro Stock fyllde vi på bara 24 timmar med 80 förare. Där har vi nu släppt upp så antalet förare blir 96 stycken totalt. Damklassen är också fulltecknad.