Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sneakeruppdatering

/
  • 1- MaterialetIstället för ett par skor för några tusenlappar skapar man sig på ett par timmar och några hundralappar en egen version efter precis sitt personliga tycke och smak. Jag valde att uppdatera ett par nyinköpta, vanliga, vita tygskor. Fina i sig men lite väl enkla för min smak. Nitarna jag bestämde mig för blev den klassiska, pyramidformade sorten som går att köpa på vilken hobbyaffär som helst. Beräknade att tio stycken skulle räcka till vardera sko.
  • 2– TillvägagångssättetTanken var att sätta en rad med nitar från sömmen rakt bakom hälen och längs med sulan en ganska bra bit fram. Började med att mäta ut med hjälp av en penna var jag skulle göra de små hålen och markerade sedan med ett litet streck. Sedan skar jag igenom tyget med skalpellen så att jag kunde fästa niten med de små hakarna på insidan. Upprepa proceduren utifrån hur du vill att nitarna ska sitta.Tips! Se till att använda en riktigt vass kniv när du skär och gör det alltid mot en yta som inte är ömtålig.
  • 3– ResultatetBetydligt lättare än vad jag trodde och väldigt roligt att knåpa med en eftermiddag i solen. Resultatet blev precis såsom jag tänkt mig och det är tillfredsställande att veta att jag skapat något användbart för dryga 150 kronor (sko + material inräknat) som andra betalar, som sagt, tusenlappar för. Vårens favoritskor är redo att användas på solvarm asfalt.

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till. Men butikerna är fulla, vårnyheterna slutar inte komma och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar! (DIY – do it yourself)

Annons

Nitar har fått en revival av stora mått de senaste säsongerna när det kommer till mode och budgetkedjorna är inte sena att haka på de stora modehusen. Less is more som uttryck får slänga sig i en vägg och bereda väg för det motsatta, more is more. Nitar och metall till accessoarerna, på den Givenchyinspirerade västen, på väskan, handskarna och skorna.

Men istället för att drömma om ett par nattsvarta sneakers översållade med sammetsmatta nitar från Y-3 eller Nike Airs uppdaterade version så kan man likväl göra sitt eget par!

Mer läsning

Annons