Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snattare lämnade blodspår

En man i 20-årsåldern döms för snatteri. Dock frias han för den skadegörelse han också åtalats för.

Annons

Händelsen inträffade förra hösten. En gatuköksvagn utsattes för inbrott och skadegörelse. I samband med utredningen hittade polisen spår i form av dna i anslutning brottsplatsen, bland annat på en läskedrycksburk.

Den 20-årige mannen förhördes ett flertal gånger i samband med utredningen men har förnekat att han ens varit på platsen.

Dna-spåren på platsen kan enligt domen knytas till den åtalade 20-åringen. Inför rättegången tog mannen kontakt med polis och berättade varför spår från honom fanns på platsen.

Han hade passerat den då redan sönderslagna vagnen och kikat in i den. Han minns inte om han tagit en läskburk och druckit ur den, men säger att det är möjligt.

Tingsrätten dömer mannen för snatteri, han får böter på 800 kronor samt betala 15 kronor i skadestånd till målsäganden för det bedömda värdet av läskburken. Delen i åtalet mot 20-åringen gällande skadegörelse ogillas.