Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart kommer den stora släggan till Z-hallen

Z-hallen rivs och Expo norr flyttar till Östersundstravet.

Kommunfullmäktige i Östersund har redan fattat ett så kallat inriktningsbeslut pm att riva Z-hallen. På onsdag ska beslutet tas. Ett antal rivningsentreprenörer har under vintern räknat på och skickat in anbud på vad de vill ha i ersättning för rivningsjobbet.

– Det är upphandlingssekretess så jag kan inte säga så mycket, men det har gjorts en upphandling och tanken är att beslut fattas på onsdag om rivning eller inte, säger Anne-Katrin Ångnell, chef på kommunens mark- och exploateringskontor.

"Mark och exploatering har låtit ta in anbud på rivning som innebär att rivning kan påbörjas i månadsskiftet februari/mars och vara klart till sommaren 2014", skrev tjänstemännen i ett förslag i januari. Nu drog beslutet dock ut på tiden.

Ett problem uppstår också för bland andra basketklubbarna och innebandyn nu när Sporthallens A-hall ska byggas om – ett bygge som beräknas ta cirka 1,5 år. Men Z-hallen ses inte som en bra ersättningshall.

"I sammanhanget ska redovisas att ett bibehållande av Z-hallen inte kan ske utan en viss upprustning samt att det innebär ökade driftkostnader som inte kan täckas inom tillgänglig budget. Dessa medel ger bättre effekt om de används till framtidsinriktade investeringar/kostnader", skriver tjänstemännen.

I oktober berättade förövrigt LT att Svensk mässkonsult nord AB, företaget som driver anrika Expo norr, ville hyra Z-hallen. Så blev det inte men allt löste sig när Expo norr fann ett samarbete med Östersundstravet i sommar.