Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart klart för Ovikenveckan

/
  • På lördags inleds den nionde upplagan av Ovikenveckan. Styrelsen i Föreningen Ovikenmusik är nöjda med det gedigna program bygdens kulturförmågor varit med att ta fram. Foto: Håkan Luthman

Nu börjar det dra ihop sig. På lördag inleds den nionde upplagan av Ovikenveckan. Arrangörerna laddar för publikrekord – igen.

Annons

2007 besökte omkring 5 800 personer något av kulturevenemangen under Ovikenveckan, vilket var rekord. I år hoppas arrangören Föreningen Ovikenmusik på ännu fler besökare.

– Jag tror inte att det är omöjligt att få hit runt 8 000 människor, säger föreningens ordförande, Bengt-Eric Norlén.

– Det bästa är om det är strax under 20 grader varmt och lite halvmolnligt; av erfarenhet vet vi att det kommer mest folk då, tillägger sekreteraren Börje Svedjesten.

Ovikenveckan arrangerades första gången 1993 och har sedan dess varit ett återkommande inslag vartannat år. Sedan starten för 16 år sedan har evenemanget växt rejält i storlek.

– I år erbjuder vi mer än någonsin, konstaterar Bengt-Eric Norlén.

Tillsammans med 14 övriga föreningar har Föreningen Ovikenmusik satt ihop ett fullspäckat niodagarsprogram med inte mindre än 40 föreställningar och uppvisningar av olika slag. Förutom den klassiska invigningskonserten i nya kyrkan och den omtyckta fäbofrukosten på hembygdsgården är programmet fyllt med utomhusteater, tipsrally i Snilleriket och spelmanskvällar.

– Nytt för i år är att vi har en heldag som går helt i fiolens tecken. Det var en medlem som frågade om vi inte kunde fixa en sådan dag, så då gjorde vi det, säger Bengt-Eric Norlén.

Han vill också puffa för Bergs kommuns största sopranexport, Sanna Andersson.

– Det känns kul att hon kommer ”hem” och ger en konsert, säger han.

Mer läsning

Annons