Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart kan ungdomarna ha en samlingsplats

Ungdomarna på Nyhedens skola vill ha en fritidsgård i centrala Krokom. Den kan snart bli verklighet.
– Jag tror att den skulle locka många fler om den låg centralt, säger Lovisa Holten, elev på skolan.

I dag finns fritidsgården i Krokom på Nyhedens skola. Det är inte någon bra placering enligt Lovisa Holten.

– Det är inte så många som orkar gå till Nyheden. Den skulle nog användas mer om den var i centrum av Krokom, säger hon.

– Det blir hellre att man stannar hemma, säger klasskamraten Dag Hellby.

Lovisa Holten, Dag Hellby och klasskamraterna i årskurs åtta på skolan skrev nyligen flera medborgarförslag till kommunfullmäktige. Två av dem röstades fram och skickades in. På onsdagens sammanträde behandlades två av dem. Ett av dem, att eleverna ska få frukt till lunch för att orka med dagen bättre, röstades ner eftersom det ansågs för dyrt. Det andra, om att eleverna vill ha ett café i centrala Krokom där man kan träffas på fritiden, fick däremot tummen upp.

Kommunalrådet Maria Söderberg (C), berättade från talarstolen att diskussionen har pågått sedan kommunen köpte Konsums gamla lokaler och att arbete pågår med att skapa en mötesplats i lokalerna. Tanken är att den ska innehålla bland annat ett café, bibliotek och att det ska gå att genomföra olika kulturaktiviteter där. Oppositionsrådet Rolf Lilja (S), gillar elevernas engagemang.

– Det är bra att ni tar fram förslag så vi har något att diskutera i fullmäktige. Det här börjar ta formen av en långbänk, det har tagit för lång tid. Jag vill att det ska hända saker och hoppas att ni får vara med om att det blir något snabbt, en samlingspunkt där både äldre och yngre kan samlas, sa Rolf Lilja.

Eleverna på Nyheden hoppas att ett café och en flytt av fritidsgården kan göra att ungdomar i Krokom får ett vettigt ställe att samlas på under kvällarna.

– De flesta som är ute på kvällarna sitter vid Ica, det är inte bra. Det finns inte så mycket att göra i Krokom om man inte går till fritidsgården. Det skulle vara väldigt bra om den var i centrum, det skulle vara färre ungar ute på byn som sitter vid Ica, säger Lovisa Holten.