Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart i var mans hem?

Årets julklapp ger dig tillgång till hela världen, men ryms i fickan.

Annons

För tjugotredje året i rad har Handelns Utredningsinstitut, HUI, utsett Årets Julklapp för tjugotredje året i rad. För att erhålla titeln ska en produkt uppfylla ett eller flera av följande tre kriterier: Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året. Produkten skall representera den tid vi lever i. Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter. Och dessa kriterier bedöms alltså surfplattan leva upp till.

− Surfplattan uppfyller alla kriterier för Årets Julklapp. Riktig skjuts på försäljningen får den i och med att Apples iPad släpps. Den har satt trenden. Många tillverkare väntas följa efter och försäljningen explodera. Att surfplattan är ett tecken i tiden råder heller ingen tvekan om, säger Lena Larsson, VD på HUI, i ett pressmeddelande.

Prognosen för årets julhandel är en ökning med 3 procent jämfört med föregående år, till 64,7 miljarder kronor.