Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart i var mans hem?

Årets julklapp ger dig tillgång till hela världen, men ryms i fickan.

För tjugotredje året i rad har Handelns Utredningsinstitut, HUI, utsett Årets Julklapp för tjugotredje året i rad. För att erhålla titeln ska en produkt uppfylla ett eller flera av följande tre kriterier: Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året. Produkten skall representera den tid vi lever i. Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter. Och dessa kriterier bedöms alltså surfplattan leva upp till.

− Surfplattan uppfyller alla kriterier för Årets Julklapp. Riktig skjuts på försäljningen får den i och med att Apples iPad släpps. Den har satt trenden. Många tillverkare väntas följa efter och försäljningen explodera. Att surfplattan är ett tecken i tiden råder heller ingen tvekan om, säger Lena Larsson, VD på HUI, i ett pressmeddelande.

Prognosen för årets julhandel är en ökning med 3 procent jämfört med föregående år, till 64,7 miljarder kronor.