Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart är tystnaden ett minne blott

Såg ett reportage angående vindkraftsutbyggnaden i vårt område. Jag är själv berörd och har under flera år överklagat hundratals verk i området Björkhöjden/Björkvattnet i Ragunda Kommun. Men utan någon som helst förståelse vare sig från vindkraftsbolaget (SCA/Statkraft) eller från det svenska rättsväsendet. Enligt deras beräkningar påverkas inget på ett sådant sätt att utbyggnaden borde stoppas.

Därför är det extra intressant när Jämtlandsnytt tar upp ämnen som jag själv påtalat i mina överklaganden. I området Björkhöjden/Björkvattnet finns det i dag orörd natur, ett fantastiskt djurliv samt en tystnad som snart är ett minne blott.

Djurlivet består bland annat av älg, björn, kungsörn, fladdermöss och ren. Angående kungsörn så är det märkligt att det på vissa håll i vårt län går att stoppa ett vindkraftbygge på grund av att just denna fågel finns i området men i Björkhöjden/Björkvattnet så flyttade man bara närmsta vindkraftverk ett par kilometer längre bort?

Men det är i alla fall skönt att dessa problem som vi människor kommer att få av dessa vindkraftverk nu har börjat komma fram. Inte för att jag tror att de stora vindkraftsbolagen bryr sig om det eftersom de bara tänker pengar och struntar fullständigt i människor, djur och natur.

Under denna tid av överklaganden ända upp till miljööverdomstolen så är man ganska liten som människa. Det har i alla fall inte funnits någon som lyssnat på mig, varken länsstyrelsen eller miljööverdomstolen och absolut inte SCA/Statkraft!

Nu har det kommit ännu ett vindkraftsbolag (Väktaren Vind AB) som vill bygga i området och de anser inte att jag är berörd trots att jag både kommer att se och höra dessa vindkraftverk...

Terese

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel