Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart 3D-premiär i Östersund

Den 27 augusti har "Toy Story 3” premiär i Sverige.

Filmen kommer bli den första som visas i 3D på Biostadens nya anläggning i Östersund.

– Nu har vi äntligen fått alla grejer. Det enda som saknas är en tekniker som kan sätta utrustningen på plats, säger Svenne Jonsson på Biostaden.

– Det känns riktigt skojigt att äntligen kunna erbjuda vår publik film i högsta 3D-kvalitet.

Han berättar att förhoppningarna inledningsvis var att kunna visa "Shrek 4” i 3D, en film som hade premiär för en månad sedan.

– Men det kändes optimistiskt redan från början. Efterfrågan på den här typen av utrustning är skyhög runtom i världen och därför får man räkna med att det kan ta ett tag innan allt finns på plats, säger Svenne Jonsson.

Han minns ett möte med biokollegor som han var på för ungefär ett år sedan.

– Då pratade man om att det skulle ta mellan 5 och 7 år innan 3D fanns på de flesta biografer, nu vill alla ha det. Utvecklingen tog ordentlig fart i och med succén med "Avatar” i vintras.

Prislappen för anläggningen i Östersund och de ombyggnationer som den kräver kommer troligtvis att landa på ungefär 1,2 miljoner kronor.

– Men vi ser det som en investering för framtiden. Det är fortfarande mycket pengar, men priserna har gått ner under det senaste året.