Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snålt busskort

Vi som bor i Bergs kommun men går gymnasiet i stan får ett busskort av kommunen. Det är ju jättebra så vi slipper betala varje dag vi ska in på skolan, men det går bara att åka två gånger om dagen, och funkar ej på helger. Det tycker jag och många fler är väldigt dåligt. Man skall kunna åka hur många gånger som helst om dagen, alla dagar i veckan. Det är ju inte alltid man åker hem på fredag efter skolan. Man kanske stanna i stan hos någon kompis, och sen åka hem på lördagen istället. Och det känns onödigt att betala för något som andra får gratis. Åre kommun får till exempel busskort som man kan åka så många gånger man vill på. Det skulle ge mer frihet till ungdomarna, och vi skulle ha mer pengar till annat.

Det är inte heller alla som har råd att åka buss. Vissa kan tycka att 38 kr (det är kostnaden från mig) inte är så mycket, men det är inte alla som har det så bra ekonomiskt hemma. Våra föräldrar har försörjningsplikt, men de har inte heller alltid pengar. De kanske är ensamstående och då kan man tycka att 38 kr kan användas till mycket annat som man kan tycka är viktigare. Mat, kläder och sådant. Och då leder ju det till att man kanske inte umgås så mycket med sina kompisar, och då kan man väldigt lätt börja känna sig utstött, och allt detta bara för att vi ungdomar inte kan få ett riktigt busskort.

Annie NS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel