Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbmat i Strömsund gav vinst i Melodifestival

Lapplandsdisco, Epa-traktorer, snabbmatshak i Strömsund och fjällnostalgi. Det var bara några av de teman som Vattudalsskolan inspirerats inför årets melodifestival.

Melodifestivalen är ett välbekant inslag i skolans historia. Varje år får niorna i uppgift att producera bidrag till tävlingen. Redan under höstterminen delas varje klass upp i två grupper och sedan börjar skapandet.

Texterna jobbar de med på svenskalektionerna. Därefter tar musiken form på musiklektionerna. Och under torsdagen var det dags för den stora finalen som hölls på Folkets hus.

Spänningen var stor under tävlingen, trycket högt och snart stod det klart att "The fjällturers", "Pizza nummer 47" och "Larz Epaz" var de som skulle göra upp om vinsten.

En oerhört spännande omröstning följde därefter och in i det sista följdes bidragen åt i poängutdelningen. "The fjällturers" och "Pizza nummer 47" följdes till och med nästan till vinsten. Men efter en snabb överläggning hos tävlingsarrangörerna beslutades det att juryn skickades ut för en sista fundering för att ta fram en ensam vinnare.

Och det blev den snabbmatsinspirerade låten Massor med stek av Pizza nummer 47 som slutligen tog hem kampen.