Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbanalys: Småkronorna redde ut stormen

En sprakade festlig period följdes av två mindre minnesvärda.

Men nu är JVM äntligen i gång och Sverige kommer att slåss om medaljerna.

Efter så pass starka formbesked – segrar mot förhandsfavoriterna USA och Kanada – ställdes svenska laget inför en helt ny situation.

Hemmaplan och favoritskap i en fullsatt arena fullpumpad med förväntningar – många lag har drabbats av kollektiva gummiben i plötsliga underlägen.

Småkronorna fick både 0–1 och 1–2 i baken mot Schweiz, men lyckades lösa situationen. Dock inte alls utan problem.

Det var övertänt på sina håll, och spelet kunde krampa i längre sekvenser.
Nu är premiären avklarad med tre poäng i hamn – och egentligen är det svårt att ha större krav i en premiär. I glimtar kunde vi se vilket stort kunnande det finns på flera håll (Filip Forsberg har knappt hunnit träna med laget). Sedan träningsmatcherna finns även vetskapen om att de tuffa nordamerikanska lagen verkligen går att välta.

Nu börjar det tuffa jobbet för ledarstaben. Roller ska hittas och formationer vässas. Box play och power play bör rimligtvis bara bli bättre.

Samtidigt visade den här årgången stundtals upp fysik, fart och skicklighet i en riktigt härlig kombination. Den första, publikfriande perioden var svart på vitt en anledning varför JVM-turneringen gått in i så många svenska hjärtan.

Sedan finns det en kille som heter Elias Lindholm också. Han vilade (sjuk) och Sverige nöjde sig med att låta elva forwards byta om mot Schweiz.

Att ha ett sådant sparkapital på läktaren får sorteras in under avdelningen angenäma problem.


SPELARBETYG:
Christian Djoos, Brynäs 3/5 – matchvinnare med sitt 4–3-mål.
Jacob de la Rose, Leksand 3/5 – gnuggade bra i Sveriges bästa kedja.
Filip Forsberg, Leksand 4/5 – spännande varje gång han kom in på isen, bäst på planen.
Robert Hägg, Modo 2/5 – hela laget kan skärpa till defensiven.
Lukas Bengtsson, Mora 3/5 – slet på berömvärt i ovan roll som forward.