Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabbanalys: Den sköna nyårshälsningen

Gott nytt år, hälsar Juniorkronorna.

Det med en första period som hette duga – och lovar mycket.

Inför gruppfinalen handlade mycket av snacket om svensk disciplinerad hockey, som på juniornivå bitit mycket bra mot frejdiga, anfallsglada ryssar.

Så blev det. Inte alls. Inte i första perioden.

Sverige slog till ryssarna med närmast ryssliknande anfallshockey. Rörelse, snabbhet, tempo, alla bitar satt där.

Förutom att det var defensive backen Jesper Pettersson som fick chansen att sätta 3–0 i nästan öppet mål tror jag knappast att någon kunde önska sig mer av första 20-minutaren.

Eller ja, kanske att man kan plocka fram den här nivån i viktigare matcher framöver.

Svenska spelare och ledare har konsekvent genom mästerskapet pratat om att spara bästa matchen till sist. Sverige kan göra en jämnare match, men högre högstanivå Svårt att kräva.

Svenska hockeyfans är vaccinerade mot att ta ut segrar i förskott sedan OS i Salt Lake City. Då såg det också läskigt vasst ut i gruppspel, minns storsegern mot Kanada.

Det hade räckt med 2–2 vid full tid för att säkra gruppsegern. Jacob de la Roses segermål ordnade turneringens största jubel så här långt, men det ändrar inget för den svenska lottningen.

Slovakien i kvartsfinal på torsdag är det som gäller.

Det ska på papperet vara en snäll lottning, jämfört med att Finland eller Ryssland (beroende på dagens senare resultat) får möta antingen Kanada eller USA redan i kvartsfinal.

Och förhoppningsvis blir det inga fler Salt Lake City-paralleller än så här.