Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba jämtar i Bellmanstafetten

Landets största löparstafett fick segrare från länet.

Annons

I landets största löpstafett, Bellmanstafetten, lade två lag med löpare från Jämtland beslag på förstaplatsen i herr- resp. mixedklassen på torsdagskvällen.

Bakom namnet Aktiv Träning fanns kvintetten Oskar Kardin, Per-Erik Hellström, Simon Jörgensen, Jesper Hamrin och Andreas Bergstedt. Det var det klart snabbaste laget i torsdagens stafett som avgjordes i soligt och skönt väder. Segertiden i herrklassen blev 1.20.16 vilket betyder att de fem löparna i snitt hade 16.03 på den 5 km långa banan. Mest imponerade startmannen Kardin som spurtslog den förre landslagslöparen på 3000 meter hinder, Henrik Skoog, och växlade först.

Även i mixedklassen gick segern till ett lag med jämtar där Åsa Wiklund imponerade på sin delsträcka.

Senast ett lag från Jämtland vann Bellmanstafetten var 1998 då Jamtrennarna med bland andra skidesset Anders Södergren vann före Spårvägen.

Bellmanstafetten är Sveriges största stafettlöpning. I år arrangeras den för första gången under sammanlagt tre dagar. Till torsdagens lopp hade 1 711 lag anmält sig i någon av de tre klasserna herr, dam och mixed.

Resultat och deltagare i tävlingen går att hitta på www.bellmanstafetten.se.