Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Snabba cash” såld till USA

Nu är det klart – ”Snabba cash” kommer att gå upp i USA. Bröderna Harvey och Bob Weinstein har köpt rättigheterna till den svenska succéfilmen. Och regissören Daniel Espinosa har blivit ett hett namn i Hollywood.

Det är The Weinstein Company, TWC, som köpt rättigheterna till ”Snabba cash”. TWC har också köpt distributionsrättigheterna för Italien och Tyskland samt kabel-TV över hela Asien.

– Däremot är det inte klart ännu vilket bolag som kommer att göra den amerikanska nyinspelningen, säger producenten Fredrik Wikström.

Nu i helgen åker han över till Los Angeles för att förhandla om just detta.

– Jag skulle tro att vi kommer att ha en överenskommelse om den amerikanska versionen klar lagom till Cannesfestivalen i maj, säger han.

I Sverige har ”Snabba cash” setts av fler än 600 000 biobesökare. Filmen är redan såld till en rad länder runtom i Europa, och nu på fredag kommer Finland att som första land utanför Sverige visa filmen. Den svenska framgången har inte bara lett till att filmen blivit en försäljningsframgång utomlands, utan också till att regissören Daniel Espinosa fått en agent i USA och att han redan varit i Los Angeles för att tala om eventuella amerikanska projekt.

Jag har fått fem riktigt seriösa förslag, med stora budgetar, säger han.

Eventuellt kommer han att göra någon av dessa filmer medan han och Wikström väntar på att kunna dra i gång med inspelningen av de två uppföljarna till ”Snabba cash”. Dessa ska filmas med start sommaren 2011, och man kommer att göra båda samtidigt.

– Vi kommer att gå tillbaka till sådana spår i ettan som känns oexploaterade, säger Wikström, som betonar att film nummer två inte kommer att vara en rak filmatisering av Jens Lapidus ”Aldrig fucka upp”, som var uppföljare till boken ”Snabba cash”.

Det kommer att finnas både sådant som fanns i boken och sådant som är nytt, säger han. Film nummer tre kommer till stor del att bygga på den bok Lapidus skriver nu, och som är just en fortsättning på boken ”Snabba cash”.

– Film nummer två kommer att utspelas under ett enda dygn. Trean kommer att bli mer episk, den blir vår ”Gudfadern”, och kommer att utspelas under flera decennier.

Det är ännu inte klart när ”Snabba cash”, som i USA heter ”Easy Money”, kommer att få premiär i USA.