Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snabba banor gav högklassig racing

Kanonväder, utmärkt bana och ett växande intresse. De som var inblandade i årets tredagars-folkrace i Krokom kunde knappast klaga.
– Det är klockrent, säger tävlingsledaren Jocke Hestner.

Sommarvädret kom till länet i lagom tid för Krokom MK:s tredagarstävling i folkrace. Redan på onsdagen anlände en del av deltagarna inför fredagen och lördagens kvaltävlingar och söndagens finalkörning. Trots tre tävlingsdagar i rad fick de 87 startande bästa möjliga förutsättningar för att kunna bjuda på bra racing.

– Vi hade totalt 120 heat i helgen och det syns inte ens på banan. Så banprepparna har ju gjort ett otroligt jobb. Hård och snabb bana, konstaterar Jocke Hestner.

I år var tredje året med det nuvarande upplägget på tre tävlingsdagar, som tycks uppskattas av de tävlande.

– Det blir bättre och bättre. I år har vi haft förare från Skaraborg. Vi har haft förare från två norska klubbar, från Årjäng, plus de lokala. Då har man nått ut tycker jag för att kunna få en bra tävling.

Under framför allt a-finalerna i respektive klass bjöds åskådarna på spännande racing.

I juniorklassen såg det länge bra ut för hemmaföraren Jonas Wallin, som dominerat i kvalen, men med ett par varv kvar kom ett misstag, och Wallin bröt tävlingen. I stället gick segern till klubbkamraten Hugo Stjernberg, som smet emellan när ledande namnen Lucas fick sladd.

Hos damerna hade Marianne Ylander, Nordjämten länge ledningen, men i slutändan drog Ångeföraren Therese Jonsson det längsta strået, före Jessica Persson, Hede.

På herrsidan gick segern till Vilhelminas Johan Figaro, som ledde, men tappade till Jimmy Forsberg. Men Hedeföraren hamnade utanför bansträckningen och fick svart flagg och Figaro återtog sin ledning. Tvåa var Pelle Eising, Jämtlands MK, som var mycket nöjd med helgens tävlingar och arrangemanget i stort.

– Hela helgen har varit kanon med banan och allt annat. Så arrangörerna har gjort det jättebra, säger Pelle Eising.

Hade du någon chans att gå om ettan i finalen?

– Nej det tycker jag nog inte. Men det var nära, jag jagade honom hela tiden. Men jag är nöjd. Mycket nöjd. Jag åker ju inte så mycket längre. Jag har en son som åker som är jätteduktig, så det blir ju så att åker dem så satsar man på dem i stället.