Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smylie redo för Ljungskiles ödesmatch

/
  • Förre ÖFK:aren Daryl Smylie har varit fotskadad, men räknar med att vara med på planen när Ljungskiles vara eller inte vara i fotbollens Allsvenska avgörs på söndag.  Foto: Scanpix

Daryl Smylie har gjort succé i Ljungskile. Nu laddar den förre ÖFK:aren för årets ödesmatch – Örebro på bortaplan och för att nå en kvalplats i allsvenskan.
– Alla verkar ogilla oss och vår fysiska stil, säger Smylie.

Annons
Den 23-årige nordirländaren är fotskadad sedan en vecka tillbaka.
– I går skulle jag inte ha kunnat spela, men det är inte så illa. Fotleden är svullen. Jag hoppas kunna träna på fredag-lördag och spela i helgen.
Hur ser du på era chanser?
– Vi har mycket bra chans. Vi har varit så nära i flera matcher, men inte kunnat göra mål. Och vi klarar oss så länge inte Sundsvall vinner.
Om Ljungskile lyckas behålla sin 14:e plats ger det kvalspel mot BP. En triumf enligt Smylie.
– Det är ändå en framgång. Ingen trodde att vi skulle ta särskilt många poäng överhuvudtaget, men vi har gjort det, bland annat mot vissa storlag som Helsingborg.
Daryl är medveten om att delar av fotbolls-Sverige rynkar på pannan åt den lilla klubben från Bohuslän.
– Alla verkar ogilla oss på grund av vår spelstil. Men det finns andra klubbar som spelar likadant, till exempel Kalmar. Vi har också fått domslut emot oss som känns orättvisa. Vi är mer fysiska än andra, men det är inget vi ska behöva bli staffade för, menar mittfältaren.
Kalmar ja, som sägs vilja värva dig?
– Det kom upp nyheter om det förra veckan, men jag vill inte säga så mycket. Om det är så vore det härligt. Det vore definitivt en möjlighet, att få spela Champions League.
Daryl är hur som helst inställd på att stanna i Sverige. Andra- eller tredjedivisionsspel i England eller Skottland lockar inte.
– Jag vill stanna i Sverige. Allsvenskan är en bra liga, fotbollen är mycket bättre, jag gillar stilen här, med stora arenor, mycket publik. Jag kommer troligen att bli kvar här i ett par år.
I så fall kanske i en större stad och klubb än Ljungskile.
– Jag gillar verkligen Ljungskile, men det är en liten stad. Tar bara fem minuter att vandra igenom samhället. Det finns inte så mycket att göra här.
Det mesta, om inte allt, är förstås bättre än division 1. Inte minst domarna.
– De är lättare än i division 1. Här får jag inget gult kort bara för att jag vill prata med en domare.
Annons