Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smygstart för dansfilmfestivalen

Helgens dansfilmfestival i Lillhärdal lockade både gammal som ung men kanske inte så många.

– Vi hade inga förväntningar men det blir en fortsättning, säger Flavia Devonas från Härjedalens Kulturcentrum.

Under tre dagar, från fredag kväll till sen söndagseftermiddag, har det visats en mängd olika filmer med temat dans i biosalongens mörker i Lillhärdal.

Förutom själva filmföreställningarna så bjöds det även tillfällen till att diskuterar filmens innehåll efter varje föreställning.

– Mötesplatser är viktiga, säger Kurt Skog, filmare från Fåker som hade en trevlig helg med många bra filmer och diskussioner med andra intresserade.

– Just nu jobbar jag ju med en film om dans så det passade bra, fortsätter Kurt som tror att festivalen kan bli en attraktion vad det lider.

Besöksmässigt så var lördagen riktigt bra med besökare från stora delar av länet.

– Vi hade ju inga förväntningar eftersom det inte finns några dansfilmfestivaler i området så med tanke på det var det bra, säger Flavia Devonas som trots ett omfattande arbete innan med bland annat olika rättigheter är belåten med utfallet.

– Vi siktar på en fortsättning.