Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smulor till pensionärer

Stolt stod Göran Hägglund (KD) i tv och presenterade regeringens kommande skattesänkning för pensionärer. Inte med tidigare utlovade 50 kronor per månad utan med hela 100 kronor. Vilket medför att en pensionär med 15 000 kronor per månad inte får pensionen sänkt med 400 kronor per månad. Utan bara med 300 kronor. Eftersom pensionen 2014 kommer att vara 2,7 procent lägre än i år.

Han sa vidare att alliansregeringen sänkt pensionärernas skatt med flera tusen kronor. Men det innebär inte att pensionärerna fått flera tusen mer i plånboken. Pensionerna sänktes både 2010 och 2011 och även då blev det mindre i pensionärernas plånböcker, trots skattesänkning.

Varför pensionärerna ska beskattas högre än andra kan/vill inte statsråden nämna. Antagligen beroende av att de själv skapat den orättvisa beskattningen. När de införde jobbskatteavdraget bröt de mot pensionsöverenskommelsen med Socialdemokraterna om – lika skatt för lika inkomst.

Sverige blev ett av de få länder som beskattar pensionärer hårdare än andra.

En pensionär i Östersund med 15 000 kronor per månad i pension betalar i år drygt 300 kronor per månad mer i skatt än andra inkomsttagare

Det blir nog ingen ansökan om bidrag till bartender- rut eller fönsterputs-rut för mig vare sig nu eller nästa år.

När jag lyssnar på politiker och hur de använder sig av statistik kan jag inte låta bli och tänka på Mark Twains "Det finns tre sorters osanningar, lögn, förbannad dikt och statistik". Politiker använder ofta statistik som en berusad använder en lyktstolpe. Mer som stöd än för upplysning.

Ivar N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel