Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smugglade svamp och knogjärn

En man smugglade svamp, elpistoler och knogjärn från en resa till Indonesien. Nu har han dömts vid Östersunds tingsrätt.

Enligt domen har mannen, som är i 30-årsåldern och från Östersunds kommun, berättat att han under sin resa köpte knogjärn och ficklampor i en souvenirbutik. Samtidigt som han köpte milkshake köpte han också svamp. Svampen innehåller ett ämne som klassas som narkotika.

Men mannen menar att han inte begått något brott för att han aldrig fick frågan om han hade något att deklarera för tullen. Hans version av vad som hände är att direkt han klev ur planet så kom en kvinna och bad honom följa med till tullavdelningen.

Men enligt en så kallad brottmålsrapport kommer det fram att mannen påträffades i grön gång på flygplatsen, det är också det vanliga stället där kontroller brukar ske. Därmed anser rätten att mannens egen uppgift om hur han greps är motbevisad och att han därmed är skyldig till brott.

Mannen åtalades dessutom för att ha tagit med sig narkotikalassade tabletter från sin resa. Men på den punkten frias han. Det var tabletter han hade fått på recept från läkare under sin resa.

Tingsrätten har beslutat att döma mannen till narkotikasmuggling av normalgraden samt smuggling.

Mannen är dömd sedan tidigare och begick de här brotten under prövotiden för en villkorlig dom. Han döms nu till skyddstillsyn.