Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

600 g gösfilé

2 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

25 g smör

300 g mjölig potatis

400 g jordärtskockor

3 dl vispgrädde

6 dl bladspenat

salt och peppar

Så här gör du:

Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka. Rör om då och då. Tillsätt spenaten, spara lite till garnering, och mixa till en slät puré. Dela eventuellt fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölblandningen och stek i smör på ganska hög värme, 2-4 minuter på varje sida. Receptet kommer från Arla.