Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smörstekt gösfilé med spenat- och jordärtskockspuré

Gösfilén blir här till en festfin fisk som serveras med ett gudomligt gott mos.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

600 g gösfilé

2 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

25 g smör

300 g mjölig potatis

400 g jordärtskockor

3 dl vispgrädde

6 dl bladspenat

salt och peppar

Så här gör du:

Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka. Rör om då och då. Tillsätt spenaten, spara lite till garnering, och mixa till en slät puré. Dela eventuellt fisken i mindre bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölblandningen och stek i smör på ganska hög värme, 2-4 minuter på varje sida. Receptet kommer från Arla.