Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smör ska erbjudas i skolmatsalen

Margarin eller smör i skolmatsalen? Politikerna i Östersund säger nu att båda alternativen ska finnas.

"Bort med margarinet i förskolor och skolor!", skrev en Östersundsbo i ett medborgarförslag till politikerna i Östersund.

Östersundsbon påpekade bland annat att margarinet är "en smutsig bransch" där det finns spår av lut och bensin i slutprodukten.

"Är detta verkligen något vi vill stoppa i våra barn?", undrar förslagsställaren.

På torsdagen diskuterades frågan i utförarstyrelsen där beslutet blev att båda alternativen ska finnas för skolbarnen. Det är dock i slutändan kommunfullmäktige som avgör om kommunen har råd att erbjuda båda alternativen.

– På dagens sammanträde med utförarstyrelsen beslutade vi i enighet att det borde vara upp till människor att själva välja om de vill bre sina mackor med smör eller margarin. Detta på grund av att det råder delade meningar om vad som är bäst. Folk väljer ju till stor del redan idag vad de vill äta, säger Emil Burman (S), ordförande utförarstyrelsen.