Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smet från olycksplats

En kvinna har dömts för att ha kört på en annan bil och åkt därifrån. Själv var hon inte medveten om att hon gjort det.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, har nu dömts till 40 dagsböter om 50 kronor för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Hon förnekar och säger att hon inte varit medveten om att hon var med om en trafikolycka.

Det var enligt vittnen så att kvinnan körde in i en annan bil när hon backade ut från en parkeringsplats. Det orsakade att kofångaren på den andra bilen lossnade på ena sidan. En person som såg händelsen menar att det såg ut som att kvinnan uppmärksammande att hon stötte i den andra bilen genom att hon vänt sig om.

Rätten dömer alltså kvinnan för brottet men av nämndemännen har lämnat en skiljaktig mening när det gäller ansvarsdelen. Nämndmannen menar att vittnet inte varit helt säker på att kvinnan märkte kollisionen och när hon inte handlat i uppsåt borde åtalet ogillas.