Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småföretagen är vägen till jobb, välfärd och tillväxt

Det går en mörk våg över världen. I den vågen har framför allt socialismen fått ge vika i Europa. Men det går också en ljus rörelse i motsatt riktning. Som en motreaktion mot det mörka och inskränkta. En våg av förnuftiga och liberala tankegångar som vågar stå upp för det som är fritt och rätt, det som är mänskligt och kärleksfullt.

I den rörelsen är Centerpartiet den drivande kraften i Sverige. En rörelse driven av förnuftigt tänkande som jag tror går hem hos dem som faktiskt orkar tänka efter. Det är nog inte för intet som Annie Lööfs tal i Almedalen drog nära dubbelt så många åhörare som sossarnas Magdalena Andersson i år. På något sätt känner människor att vi behöver en ny riktning för landet.

Jag är stolt över att få vara en del i arbetet för denna nya riktning och jag är stolt över att ha blivit tillfrågad om att få kandidera till riksdagen för Centerpartiet i Jämtlands län.

Jag är uppvuxen med föräldrar där båda var småföretagare och betraktade nog det där med politik med rätt slentrianmässiga ögon. Vänster var jag inte, det visste jag, och så får ni själva räkna ut hur jag röstade då. Men när jag så småningom satte mig in i var partierna stod ideologiskt, historiskt och dagspolitiskt fann jag att som entreprenör hade jag röstat på fel parti. Trotts käbbel i talarstolen såg jag nu att (S) och (M) stod varandra nära, med ögon för stora centraliserande projekt och en förkärlek till de gigantiska företagen.

Lite förvånad och med ökad förståelse för det liberala budskapet hittade jag själv fram till Centerpartiet. Ett parti som ser människan. Ett parti som slåss för att vi skall kunna vara fria och leva just som vi själva vill. Ett parti som dessutom vågar stå upp mot mörkret som både växer här hemma och ute i världen.

Centern är också ett parti som inte bara ser till dem som har jobb, utan också ser till dem som behöver jobb. Många har sökt sig till socialdemokratin tidigare i den frågan, men jag tror att flertalet börjar se att de inte längre har svaren.

Om jag ombeds välja en enda fråga som är viktigare än annat för mig så blir det småföretagens villkor. Småföretagen måste få enklare regler, bättre förutsättningar att växa och lättare att anställa. Det är i småföretagen framtidens jobb, välfärd och tillväxt ligger. Småföretagarna är våra hjältar. Det måste vi visa i handling.

För Sverige som land tror jag det viktigaste är ett nytt ledarskap. Ett ledarskap som inte bara försöker förvalta det som varit, utan också vågar sträcka sig ut och tro på framtiden. Som konkret vill och vågar vara en motrörelse mot mörker och intolerans.

Tom Silverklo,

riksdagskandidat Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel