Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Små, men viktiga

Annons

Jag har varit småföretagare sedan jag var 18 år även om jag samtidigt haft ledande företagsbefattningar. Därför tror jag att jag har den erfarenhet som krävs för att förstå vad företagen behöver för att utvecklas.

Företagsklimatet är viktigt. Vi måste få fler nya företag och entreprenörer för att kunna återupprätta Östersund till en stad som präglad av optimism och framtidstro. Framför allt behövs en positivare attityd till företag och företagare.

Fler måste börja se företagandet som ett naturligt livsval.

Vi skall ge en bättre service till näringslivet genom kortare handläggningstider samt en förenklad och generös tillståndsgivning. Jag anser att mycket av det som idag görs i offentlig regi, skulle kunna skötas effektivare om det läggs ut på entreprenad.

I skolan bygger vi grunden för vår framtid. Det är därför viktigt att vi stimulerar barnen till initiativrikedom och företagsamhet - det vi kallar entreprenörskap.

Ungdomsarbetslösheten i Östersund är mycket hög, vilket är helt oacceptabelt. Vi måste ta krafttag för att ge ungdomar riktiga jobb.

Skall Östersund överleva och utvecklas i framtiden måste vi se till att stå på egna ben. Då är ett väl utvecklat näringsliv en nödvändighet.

Därför satsar vi i Centerpartiet på småföretagen.

Ulf Edström (C), kandidat till landstinget och kommunfullmäktige i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel