Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutet för Snowolverine

Under måndagen beslutades att Snowolverine försätts i likvidation. Då avgick även hela styrelsen, förutom en ledamot. Osäkerheten är nu stor för de cirka 2000 aktieägarna, skriver Dagens Industri.

Annons

Styrelsen hade rekommenderat stämman att fortsätta verksamheten, men de två storägarna AS Building och Value Management röstade emot. Därmed likvideras Snowolverine Group per den 1 juli.

”Huvudägarna anser inte att det finns förutsättningar att driva det här vidare. Bolaget har blivit bortlyft från Aktietorget, det rörelsedrivande dotterbolaget har svåra problem med likviditeten och vi har inte kunnat ta in pengar, sälja tillgångar eller hitta någon partner. Vi har vänt på alla stenar. Nu får man försöka göra så ordnad avveckling som möjligt”, säger Richard Åkerman, fram till på måndagen ordförande i Snowolverine.

I samband med stämman avgick han och styrelsen. Kvar sitter bara vd Magnus Lundberg.

Om osäkerheten tidigare varit stor för de cirka 2000 aktieägarna ser läget nu än dystrare ut.

I bästa fall finns övervärde som kan delas ut. Det är en svår marknad, men det finns intresserade köpare av maskinparken. Men de stora värdena ligger i patenten och konstruktionerna. Att sälja dem blir en utmaning, men det är inte omöjligt”, säger Richard Åkerman.

Aktiespararnas bolagsbevakare Åsa Wesshagen närvarade vid stämman. Hon är förvånad och beklagar att inte bolaget prövade möjligheten att ta in pengar från övriga ägare.

”Det är väldigt synd att bolaget, som kommit ganska långt, faller på mållinjen. Det är tråkigt att man inte ser en potential i aktieägarkollektivet, utöver de närmaste huvudägarna. Jag tror man missbedömer marknaden”, säger hon till DI.

Ekobrottsmyndigheten undersöker för närvarande misstänkt plundring av Snowolverine. Enligt bolaget har polisutredningen fått investerare att rygga tillbaka, vilket omöjliggjorde vårens planerade nyemission.