Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slumrande tillgångar för fäfot

På en sträcka av fem till sex mil uppefter Faxälven mellan Granvåg, en mil norr om Sollefteå, och Ramsele finns efter den vackra och vilda dalgången hundratals gårdar, torp och jordbruksfastigheter med byggnader som stått tomma de senaste 20 till 60 åren.

Att det på sina ställen är glest mellan husen och närmast vildmark däremellan gör dalgången än mer intressant! Här ligger de facto oerhörda tillgångar och slumrar!

Varför inte ställa i ordning och hyra ut eller sälja det man inte själv nyttjar?

En annons i belgiska eller tyska media om ett fritidshus vid Faxälven, bara några mil från en stad och flygplats skulle ge mer än tillräckligt med intressenter.

Stora delar av Norrland och särskilt dess inland har beskrivna miljardtillgångar, som ligger för fäfot.

Hus- och markägare skulle gå samman i en gemensam marknadsföringsinsats för att sälja eller hyra ut fritidsboende efter en älv vars vatten du kan dricka samt vara ensam, ostörd så mycket du vill i det stora, tysta och rena Norrland!

Erland Lundgren,

Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel