Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slöseri på hög nivå

På hemsidan Slöseriombudsmannen (SlösO) kan man läsa om hur man i Laholms kommun satsat 150 000 kronor på en kramkampanj. Och om Vara kommuns projektering av en ny arena för ridsport. Planerna gick i stöpet, och det enda som i dag återstår av projektet är 3 000 massagetvålar med logotypen "Vara Horse Arena".

Dock står det ingenting på hemsidan om regeringens sänkning av arbetsgivaravgifterna för unga. Jag förväntar mig att det kommer. För här kan vi verkligen tala om slöseri. Reformen har hittills kostat tiotals miljarder, men har inte gett särskilt många arbetstillfällen. Priset för varje nytt jobb beräknas till 11,5 miljoner, enligt 2 nationalekonomer som utvärderat reformen. I extremfallet landar prislappen på över sju miljoner! Fiaskot var väntat. Ty företag anställer inte i första hand billig personal, utan kompetent personal. Och det är just det som många unga arbetslösa saknar, adekvat kompetens. Så vad är alternativet? Magdalena Andersson (S) har ett bra svar. "Vi hade kunnat erbjuda alla de 35 000 unga som varit arbetslösa mer än sex månader jobb och utbildning för de här pengarna".