Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog sin hustru med knytnäven

Fyra månader i fängelse blir straffet för en man som misshandlat den kvinna han varit gift med.

Mannen, som är i 40-årsåldern, döms för misshandel, skadegörelse, grovt rattfylleri samt överträdelse av besöksförbud. Samtliga brott ägde rum förra sommaren på en ort i Östersunds kommun. Mannen ska betala 14 000 kronor skadestånd till kvinnan.

Tingsrätten menar att det är utrett att mannen misshandlat kvinnan bland annat genom att knuffa ner henne i en soffa och sedan slå henne med knytnäven i huvudet.

Mannen sa, enligt domen, att kvinnan slängt hans mobil i golvet och att hon tog upp den och slog den i hans ansikte. Han menar att om hon hade hållit sig lugn så hade misshandeln aldrig skett.

Rätten anser att det inte kan uteslutas att kvinnan angrep mannen först. Om det varit så att händelsen stannat vid att mannen knuffat ned kvinnan i soffan hade det kunnat kallas nödvärn. Men mannens rätt till nödvärn upphörde efter knuffen och därför kan mannen inte undgå ansvar för brott.

Mannen döms till skadegörelse för att han kastat en skrivare i golvet, han tog sedan bilen och körde onykter i flera mil för att sedan gripas av polis, varav han också döms för grovt rattfylleri.

En tid senare fick mannen besöksförbud mot kvinnan, men han skickade ändå sms till henne, varav domen för överträdelse av besöksförbud.