Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog och sparkade sin fru – döms till fängelse

Under fem års tid misshandlade den 44-årige mannen sin fru upprepade gånger. Nu döms han till åtta månaders fängelse.

Det var under den senare delen av 2005 som misshandeln inleddes. Sedan dess har kvinnan fått motta slag, sparkar och knuffar vid flera tillfällen. Den 44-årige mannen har bland annat misshandlat sin fru genom att slå henne med en stol, knuffa henne mot en vägg och piska henne med en antennkabel.

Den 6 mars i år gav sig mannen ännu en gång på sin hustru. Den gången kastade han ett batteri och en toffel i ansiktet på henne. Hon fick också motta slag och sparkar mot rygg och mage. Dessutom trampade mannen på sin frus kropp, däribland på hennes strupe, samtidigt som han sa att han skulle kväva henne.

Efter misshandeln greps mannen av polis och har sedan dess suttit häktad.

Den 44-årige mannen nekade vid tingsrättsförhandlingarna till anklagelserna. I stället har han uppgett att hans fru anklagat honom för misshandel för att kunna ta med sig deras gemensamma barn och flytta.

Efter att bland annat sett rättsintyget där kvinnans skador från den senaste misshandeln dokumenterats valde tingsrätten att gå på kvinnans berättelse. Den 44-årige mannen döms därför till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning. Dessutom ska han betala 45 000 kronor i skadestånd till sin hustru.